Henåns IF

Referat: Bengtsfors IF - Henåns IF

Efter förra veckans historiska premiär så var det dags för vår hemmapremiär där Henån stod för motståndet.
En härlig fotbollsdag med fint väder och mycket folk som kom och tittade på vår första hemmamatch någonsin på damsidan.

Tjejerna var taggade och för dagens uppgift. Vi börjar matchen bra och jobbar sakta och metodiskt in i matchen. Till en början är det mycket spel på mittplan och vi kommer inte riktigt fram till de heta chanserna. Efter ca 15 min spel så bryter Frida sig i genom och tar sig hela vägen till straffområdet och blir nerdragen. Enligt domaren så var det inte straff för Bengtsfors. I det läget kändes det som att vi blev inte hade domsluten med oss. Men så är det i bland.

I matchminut 22 så slår Ebba, vår mittback, en otroligt fin djupledsboll över deras backlinje och Hanna står On-side och gör en bra djupledslöpnig och sätter dit 1-0 till Bengtsfors. Fram till detta mål kontrollerar vi matchen bra.

Efter vattenpausen som domaren ger oss i ca matchminut 25 slappnar vi tyvärr av och där tar Henån över mer och mer. Vi tappar vårt presspel och de börjar hota oss mer och mer vilket leder till att de också gör 1-1 i matchminut 45. Kanske inte riktigt rättvist men samtidigt så spelar vi inte bra under den perioden. Men den perioden är Henåns bästa i matchen. De vinner boll och sätter press på oss på ett bra sätt och där vi får sättas på prov.

I halvlek pratar vi om att vårda boll, använda två tillslag pga att planen är inte jämn och fin som inte är de bästa förutsättningarna att rulla boll på. Sedan att våga använda vårt djupledspel med de snabba spelare vi har i form av Hanna och Frida.

Halvlek två:
Vi början av andra så styr även Henån lite och vi får inte riktigt till det. Som tur är så utnyttjar vi en fin fin kontring som börjar med att vi vinner boll på högerkanten och Emilia hittar ett fint instick till Frida som gör 2-1. Där efter så tar vi över matchen mer och mer. Vi kommer mer rätt i positionerna och flyttar fram lite mer.

På en hörna i 80 minuten så gör Hanna 3-1 och sedan på ytterligare en hörna i 87 min 4-1. Roligt att våra fasta situationer går in som vi jobbade på under vårt träningsläger.

Hanna blir alltså 3 måls skytt i denna match. Efter smällen som Hanna fick under matchen var det imponerande att se hur hon satsade vid dessa fina nickmål, en grym inställning.

Vi som ledare vill ge ett litet extra plus till Elin Z , Elin Johannesson, Emelie och Lovisa som spelade på vänster kant.
Inför denna match hade vi pratat om att stänga vår vänsterkant defensivt. De följde vår matchplan perfekt!

Träning måndag och hemmamatch mot ED på onsdag, dags att ladda om!